Een veilige leer- en werkomgeving waar jij het beste uit jezelf haalt

Leren en diplomeren naar
eigen vermogen

Jij wilt het beste uit jezelf halen. Leren en werken in de praktijk. Heb jij wat hulp nodig om je te ontwikkelen en om jouw diploma of certificaten te halen? ASTA biedt jou in samenwerking met De Werkmakerij deze hulp. Zonder dat het hulp heet. Wij bieden leer- en werkplekken die bij jouw interesse en jouw talenten passen. Waar je jouw diploma kunt halen als je dat wilt. Bij echte bedrijven die jou een veilige omgeving bieden en een leermeester met wie het klikt. Wij zijn nabij en staan naast jou als jij dat nodig hebt. Zo ontwikkel jij je en haal jij het beste uit jezelf.

ZORG, ONDERWIJS EN WERK VERBONDEN

Een integrale werkwijze

Samen met de Werkmakerij biedt ASTA leerlingen en vroegtijdig schoolverlaters een ontwikkelomgeving bij bedrijven. Jongeren voor wie school (tijdelijk) geen passende omgeving is, hebben – naast een fijne ontwikkelomgeving – soms ook behoefte aan een vorm van zorg of andere ondersteuning. ASTA en De Werkmakerij creëren omgevingen waar de schotjes tussen onderwijs, zorg en werk verdwijnen. Betrokken partners werken integraal samen. Jouw leefwereld staat centraal. Zo leer, ontwikkel en werk je in een omgeving waar jij je eigen regie en kracht weer terugvindt. Want meedoen en ertoe doen is heilzaam voor iedereen.

Wat is de meerwaarde voor jou?

01

Combineren van een studie en een baan

Je combineert een opleiding met werken en verdient zo niet alleen je eigen inkomen, maar bouwt ook aan waardevolle werkervaring die je verder brengt in je toekomstige carrière.

02

Gericht studeren naar eigen keuze

Je schoolt je gericht bij of om voor een kansrijk en duurzaam beroep, zodat je klaar bent voor de toekomstige arbeidsmarkt en een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de samenleving.

03

Wil je een diploma halen?

Dan kies je uit wel meer dan 400 Mbo-opleidingen en 250.000 erkende leerbedrijven (met door het Ministerie van OCW vastgestelde waarborgen voor kwaliteit).

04

Toekomstgerichte Certificering

Na afronding van je opleiding krijg je een document dat herkenbaar is voor werkgevers en scholen. Zo switch je makkelijker van baan of leer je op een later moment verder.

Wil je daarna aan de slag?

Dan krijg je een leer- en werkroute op maat. Waar jij jouw diploma kunt halen als jij dat wilt.

HOE HET WERKT

Samen aan de slag gaan?

Je meldt je (eventueel samen met jouw mentor van school of begeleider vanuit de zorg) bij ASTA. Samen gaan we in gesprek over jouw vraag. Ook bespreken we het vakgebied, de eventuele opleiding en omgevingen van mogelijke bedrijven die bij jou zouden kunnen passen. De financiering van jouw ontwikkel- en leerwerk traject vindt altijd plaats in overleg met jouw school en eventueel andere betrokken organisaties zoals het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs en/of de gemeente.

Meer weten over mogelijkheden om te leren en te diplomeren naar jouw vermogen?
Neem dan vrijblijvend contact op met Ivonne Couwenberg: ivonne@asta-deurne.nl of bel 06 51 96 54 73.