Individuele begeleiding in jouw dagelijks leven

Onafhankelijke, levensbestendige zorg en begeleiding passend bij jouw vraag

Individuele begeleiding in jouw dagelijks leven

Individuele (woon-)begeleiding voor inwoners van de Peelgemeenten met een aan autisme verwante stoornis (18+)

Wil jij je veilig en geborgen voelen in jouw directe (woon-)omgeving en jouw eigen levenspad ontwerpen?

Dat betekent voor jezelf zorgen, een fijn netwerk om je heen kunnen onderhouden, een passende dag invulling hebben of krijgen en je kunnen bewegen in de samenleving. Je kunt hierbij wel hulp gebruiken. Want door jouw autisme kunnen het omgaan met veranderingen, onbegrip en/of druk lastig zijn. ASTA is gespecialiseerd in stoornissen die verwant zijn aan autisme en helpt jou met onafhankelijke, levensbestendige zorg en begeleiding.

01

De Klik

Jij kiest zelf jouw levensloopbegeleider uit. Bijvoorbeeld uit de pool van levensloopbegeleiders in de gemeente Deurne. Je kunt ook kiezen voor jouw bestaande begeleider óf voor een naaste als jouw levensloopbegeleider. Door zelf een levensloopbegeleider te kiezen heb jij eigen regie al voordat de levensloopbegeleiding begint.

02

Levensbrede ondersteuning

Dat wil zeggen dat ondersteuning mogelijk is op alle gebieden in jouw leven. Denk aan: school, werk, zorg, sport, sociale leven, wonen, vervoer, etc. 

03

Levensvolgend

In alle fasen van jouw leven is passende begeleiding mogelijk. Heb jij (tijdelijk) minder ondersteuning nodig, dan blijft de levensloopbegeleider op de achtergrond aanwezig en onderhoudt een ‘waakvlam’ contact met jou. En heb jij (tijdelijk) meer hulp nodig, dan is jouw levensloopbegeleider er als het nodig is. Jij weet én bepaalt wat jij nodig hebt.

04

De levensloopbegeleider doet wat nodig is

Een belangrijk uitgangspunt is dat de levensloopbegeleider doet wat nodig is. De levensloopbegeleider is ontwikkelgericht, heeft een open houding en sluit aan bij jouw behoeften en mogelijkheden. De levensloopbegeleider zorgt voor vraagverheldering en begeleidt jou in zelfredzaamheid. Indien nodig regelt hij/zij aanpassingen die nodig zijn (maatwerk regelen), bijvoorbeeld op school of op het werk. In plaats van te denken binnen het bestaande aanbod ziet hij/zij kansen en geeft ruimte. De levensloopbegeleider heeft een coördinerende functie en is voor jou een vertrouwd gezicht.

HOE HET WERKT

Individuele (woon-)begeleiding

Je kunt contact opnemen met ASTA voor een kennismaking. Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om de gewenste beweging in jouw leven te kunnen maken en hoe ASTA hierbij kan ondersteunen. Ben je na de kennismaking positief en heb je nog geen Wmo indicatie, dan vragen die aan bij de gemeente waar jij woont. Na toelating krijg je een begeleider van ASTA die bij jou en jouw hulpvraag past. Samen met jouw begeleider leg je het geheel aan afspraken vast in een begeleidingsplan. ASTA sluit aan bij jouw leven.

Neem vrijblijvend contact op met Ivonne Couwenberg voor meer informatie over individuele begeleiding (Wmo) of voor een kennismaking: ivonne@asta-deurne.nl of bel 06 51 96 54 73